19 Mart 2014 Çarşamba

uygulama 2

Strach uygulama ödevinde bu hafta geometrik şekiller çizeceğiz. Bunu yaparken öncelikle ''kontrol'' grubundan ''tıklandığında'' menüsüne tıklıyoruz. böylece sayfayı kullanabilecek konuma getiriyoruz.
 Daha sonra ''kalemle çizilenleri temizle'' diyerek sayfada var olan şekilleri, yazıları v.b. gibi şeyleri sayfadan temizliyoruz. sayfayı kullanılacak konuma getiriyoruz.
 ''Görünüm'' bölmesinden ''gizle'' linkine tıklayarak kalemimizi saklıyoruz.Sonra ''kalemi kaldır'' diyerek yazmaya hazır hale getiriyoruz.
Kalemin rengini 1 ile 200 arasında bir renk olarak seçiyoruz. Kalemin boyunu 5 değiştir diyerek kalem kalınlığımızı belirliyoruz.
X i -140 derece döndürerek ne kadar açıyla döndüreceğimizi belirliyoruz tabi bu arada Y yi sabit tutmalıyız. -90 yönüne dönerek kalemi bastırarak şekli çizmeye başlıyoruz.
Çizeceğimiz şekil üçgen olduğu için bu işlemi 3 kez tekrarla  diyoruz ve bunun içine 50 adım git diyerek uzunluğunu belirliyoruz. Ne kadar açıyla döneceğine ise hareket bölmesinden 90% dön diyerek belirliyoruz.
Bu işlemi bu seferde kare için yapıyoruz. Yalnız yapacağımız şekil kare olduğu için dönme açılarında yalnız x i dönderiyoruz y sabit kalmaktadır. Ve bu işlemi kare olduğu için 4 kez tekrarlıyoruz.
Daha sonra aynı kalem işlemlerini beşgendede yapıyoruz. beşgen olduğu için 5 kez tekrarla diyoruz.Beşgenin dış açısı 72 derece olduğu için 72% dönüyoruz. Uzunkuğu üçgen ve karede olduğu gibi aynı kalıyor.
Son olarak da aynı kalem işlemlerini çemberdede yapıyoruz. Uzunluğu, rengi her şeyi aynı kalıyor. Sadece dönme için her defasında 1er derecelik açılarla ve 1 adım olarak değiştiriyoruz. Bu işlemi 360 kez tekrarlayarak çemberide çizmiş oluyoruz.
 Böylece farklı şekillerde, renklerde, açılar çizebilmekteyiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder